Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

Silhouette arcemelés

SILHOUETTE LIFT: A metszések és látható hegek nélküli arc- és nyakplasztika

silhouette-lift Ez az igény hozta létre az endoszkópos arcplasztikák kifejlesztését, amely a „minimál invazív” módszerek plasztikai sebészeti alkalmazását is jelentette. Ezek a beavatkozások csak altatásban végezhetőek el, speciális műszerezettséget és gyakorlatot kívánnak. A további fejlődés hozta magával az arcközép emelésének egyszerű és a mai napig alkalmazott módszerét, az ún. Aptos-technikát. Véleményem szerint a módszer és alapelve jó, azonban az elért eredmények nem tartósak . Az arcon és a nyakon az öregedéssel egyaránt megjelennek az ún. dinamikus (a mimikai izmok fokozott feszülése következtében) és az ún. statikus (azaz a gravitáció hatására létre jövő) ráncok, redők és megereszkedések, ill. súlyosabb esetben lógó bőr területek is. A két egymástól eltérő mechanizmusú öregedési folyamat értelemszerűen más és más kezelést igényel. Manapság a dinamikus ráncok és redők kezelésére leghatékonyabb módszernek a Botoxot tartjuk. A statikusan megereszkedett arcközepet „fel kell emelni”, meg kell feszíteni, és a létrehozott állapotot rögzíteni is szükséges. Az arcközép emelés (midface lift) forradalmian új módszere a Silhouette-arcplasztika.
SILHOUETTE LIFT

A módszer célja, hogy az arcon látható metszések és hegek nélkül emelje, feszítse meg az arcközép lágyszöveteit és bőrét, továbbá, hogy az elért esztétikai eredmény a lehető legtartósabb legyen (de mindenképpen alapvető cél volt, hogy az eddig alkalmazott, kissé hasonló elven alapuló módszereknél - mint például az Aptos-szálak - sokkal tartósabb legyen !). Ez az új, kevésbé megterhelő módszer alkalmas nyak- és fenékplasztika végzésére is, kisebb módosítással.

A SILHOUETTE arc- és nyakplasztika lényege:

Az újonnan kifejlesztett, speciális (részben felszívódó összetevőt is tartalmazó) varratok segítségével történik a megereszkedett arcközép megemelése és rögzítése. A halántéktájon a hajas fejbőrben ejtett kisebb bőrmetszésen (kb. 3 cm) keresztül történik a vékony (20 G) csőszerű vezető nyárs levezetése az arcközép előzetesen meghatározott területére (lehetséges a járomcsontív területének vagy a járomcsontív alatti területnek, továbbá a száj körüli, a legmélyebben fekvő területeknek is a megfeszítése). A vezető nyársat a bőr alatti zsírszövetben felületesen vezetik végig. Több fonalat (2-4) húznak be a bőr alá a nyárs segítségével, egymással szinte párhuzamosan. A fonalak behúzásának irányát előzetesen ki kell rajzolni, pontosan meg kell határozni. A fonalakon meghatározott távolságokra egymástól kúp-alakú (a könnyebb érthetőség kedvéért: tölcsér formájú) „horgonyok” , valamint csomók is vannak. A fonalak nem felszívódó anyagból készültek (PPL = polypropilén), de a horgonyok felszívódóak. A felszívódó horgonyokhoz a bőr alatti szövetek könnyen és gyorsan hozzá tapadnak, majd bele is nőnek azokba a felszívódás folyamata során. Ez a folyamat hozza létre a megemelt szövetek tartós rögzülését. A párban lévő fonalaknak a hajas fejbőr felé történő meghúzásával a horgonyok a bőr alatti fibro-adiposus (= rostos - kötőszövetes) szövetekbe akadnak bele és rögzülnek. A kívánt mértékű feszítés/emelés elérésekor a fonalak alsó végét levágják, majd a hajas fejbőrben 2 fonalat a halántéki izomhártyához és egymáshoz is rögzítik egy apró szövetbarát, nem felszívódó háló (PPL = polypropilén anyagú) segítésével. A kis méretű háló alkalmazásának az a célja, hogy ha idővel az arcközép ismételten kezd megereszkedni, akkor a halántéktájon rögzített és egymással összecsomózott fonalak a háló segítségével könnyen megkereshetőek, előemelhetőek és másodszori megfeszítésükkel az arcközép - újabb fonalak alkalmazása nélkül ! – ismételten megemelhető. Szükség esetén a fenti manőver alkalmazásával a ppl-fonalak végleg el is távolíthatóak. A műtét végén az arcra kötés kerül. Pihenés, jegelés indokolt. Pépes ételek fogyasztása javasolt az első héten. Varratszedés (csak a hajas fejbőrben lévő 2 kis bőrsebből): a műtét utáni 8-10. napon. Fizikai kímélet indokolt. Sport, testedzés, szauna és szolárium 3 hétig tilos.

A műtét előtti kivizsgálás:

Plasztikai sebészeti konzultáció előzi meg! (tájékoztatás, fotók, stb.)
 • Rutin laborvizsgálatok, EKG.
 • Idült betegség esetén: szakorvosi ellenőrző vizsgálat.
 • A műtéti érzéstelenítés:
 • Helyi érzéstelenítés, nyugtató injekció adása mellett.
 • A műtét időtartama: kb. 1.5 óra.
 • Néhány órás pihenés után a beteg kísérővel otthonába távozhat.

A lehetséges műtét utáni mellékhatások:

 • fájdalom,
 • duzzanat,
 • enyhe aszimmetria,
 • egyéb.

A lehetséges műtét utáni korai szövődmények:

 • sebgyógyulási zavarok,
 • fertőzések,
 • bevérzés, vérömleny kialakulása,
 • ér- idegképletek sérülése,
 • egyéb beidegzési és keringési zavarok,
 • aszimmetriák,
 • idegentestérzés,
 • egyéb.
silhouette-lift-2.jpg silhouette-lift-3.jpg silhouette-lift-4.jpg silhouette-lift-5.jpg
A SILHOUETTE-SZÁL: egyenes vezetőtű a behúzáshoz, és hajlított tű a halántéktáji rögzítéshez A SILHOUETTE-szálak bizonyítványai (USA és EU) A SILHOUETTE-szál közeli képe, méretekkel, alul teljesen felszívódó rögzítő kónuszok A SILHOUETTE-szálak bevezetési irányai, 1-1 szál a szájzugi redő felett és 1-1 szál az álltájék felett
silhouette-lift-6.jpg silhouette-lift-7.jpg silhouette-lift-8.jpg silhouette-lift-9.jpg
A helyi érzéstelenítés iránya és terjedelme a bőr alatti kötőszövetben A vezető nyárs bevezetése a halántéktáji bőrmetszésen keresztül. Az arcon csak egy ... A befűzött első fonal mellé, de azzal nem teljesen párhuzamosan helyezzük be a második fonalat. Az emelés ... A megfeszített bőr és bőr alatti szövetek lehorgonyzását elősegítő felszívódó kúpok helyzete ...
silhouette-lift-10.jpg
A megemelt és megfeszített két szomszédos fonalat a halántéktájon rögzített apró hálóhoz ...