Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

GYIK

TANÁCSOK PLASZTIKAI SEBÉSZ VÁLASZTÁSÁHOZ

1., Érdemes több plasztikai sebész szakorvos véleményét is kikérni a végleges döntés elott. Az írásbeli szakorvosi vélemények könnyen és pontosan összehasonlíthatóak egymással, mind szakmai tartalmukat, mind az árajánlatokat illetoen. Nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legkedvezobb, ezért " megéri " kifizetni több vizitdíjat is. A szóbeli véleményeket nehéz pontosan megjegyezni.

2., Plasztikai sebészeti mutéteket csak plasztikai sebész szakorvosok végezhetnek. A rendelõkben és klinikákon jól látható helyen kell elhelyezni a szakorvosi bizonyítványokat. Kétség esetén rá kell kérdezni a szakképesítésre, a tanulmányok helyeire.

3., Esztétikai plasztikai mutéteket legalább 5 éves szakorvosi gyakorlattal és tapasztalattal bíró plasztikai sebész végezhet önállóan. A Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság honlapján ( www.plasztika.org.hu) a tagsági adatok nyilvánosak, és minden érdeklodo számára hozzáférhetoek. Megtekinthetoek itt a Magánorvosi Szekció tagjai, a saját honlappal rendelkezo kollégák, az elérhetoségek, stb.

4., Fontos szempontok a rendelo felszeretltsége, állapota, a körülményekrol szerzett benyomások.

5., A nagy esztétikai (általában az altatásban végzett beavatkozások tartoznak ide) mutétek elott meghatározott kivizsgálásra van szükség, amit az életkor, az esetlegesen fennálló kíséro betegségek, és egyéb ( egyéni) tényezok is befolyásolhatnak. Az eloírt kivizsgálások mellozésével, néhány napon belül, nem szabad mutétre vinni a pácienseket. Például emloplasztikák elott, életkortól függoen emlo ultrahang vizsgálat, és/vagy mammográfia is indokolt.

6., A pontos és részletes szóbeli és írásbeli tájékoztatás szintén nagyon fontos része a mutéti felkészítés folyamatának. Külön ki kel térni a mutéti kockázatra, a lehetséges korai és késoi szövodményekre, azok ellátására, és költségvonzatára is. A gyógyulás folyamatának ismertetése, a mutét körüli idoszak orvosi utasításai ( a tilalmak pontosítása) is elengedhetetlenek.

7., A várható ill. ígérheto esztétikai eredmény tisztázása, és modellezése. Az asszimmetrikus eltérések, a kóros hegképzodések lehetoségeire külön ki kell térni.

8., A gyógyászati segédeszközök, az implantatumok jellemzoit is ismertetni kell.

A teljesség igénye nélkül soroltam fel az általam legfontosabbnak tartott objektív szempontokat, amelyek alapján a leendo páciensek ( kiegészítve a baráti, rokoni, orvosi ajánlásokkal) megfontoltan tudnak dönteni. Természetesen a szubjektív szempontok is nagyon fontosak, de az alapveto elvárásokat a fentiekben próbáltam meg segítségképpen összefoglalni.