Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

RADIESSE ráncfeltöltés

RADIESSE®

EGY BIZTONSÁGOS TARTÓS TÖLTŐANYAG

A Radiesse szlogenje a következő: „tartós természetes megjelenés”
Az elmúlt évek során az egész világon forgalmazott és alkalmazott töltőanyagból már több mint 3.000.000 ampullát használtak fel. A több mint 6 éves ellenőrző vizsgálatok során sem meszesedést, sem más komoly késői szövődményt nem észleltek.

Mi a Radiesse?

Egy olyan két komponensű töltőanyag, mely idővel 100 %-ban lebomlik a szervezetben, idegen szóval teljesen bio-degradabilis.
30 %-át calcium hydroxyl-apatite (CaHA), 70 %-át a vivő anyagként szolgáló carboxy-methylcellulóz gél alkotja. A CaHA-t a modern orvostudomány már különböző szakterületeken évtizedek óta használja.

Hogyan hat a Radiesse?

Kettős hatásmechanizmussal bír: egyrészt van egy azonnal látható  ráncfeltöltő és/vagy térfogatpótló, ill. bőrfeszesítő (enyhe emelő) hatása, mint bármely más töltőanyagnak. Másrészt idővel a vivőanyag gél teljesen lebomlik, de a beadás helyén a CaHA részecskék sokkal hosszabb ideig ott maradnak. Hatásukra a szövetekben új kollagén rostok képződnek. Ez a folyamat biztosítja a kezelés tartósságát.


Melyek a Radiesse kezelés előnyei?

Minimális vagy mérsékelt helyi gyulladásos reakció. Nem vándorol el a beadás helyéről.  6-7 évvel a beadását követően sem észleltek késői szövődményeket. Tartós hatású, de a tartósság természetesen egyénenként változó, mivel sok tényezőtől függ (nem, életkor, bőrtípus, életmód, káros szenvedélyek, kísérő betegségek, napfénykárosodott bőr: túlzott napozás és szolárium használat,  stb., hogy csak a legfontosabbakat említsük meg). A kezelés előtt nincsen szükség túlérzékenységi (allergia) vizsgálatra, mivel nem tartalmaz állati eredetű részecskéket, és az előállítása során alkalmazott magas hőmérséklet egyben sterilizáló hatású is.
Szükség esetén érzéstelenítőszerrel higítható (Inj. Lidocain 2%).


Melyek a Radiesse kezelés javallatai?

Térfogatpótlás a járomcsont, az orca, az áll, az orrhát, az állkapocscsont, továbbá a kézhát területében.
Mély ráncok feltöltése a nasolabialis (=orrszárny-szájzug közötti), a marionette (= a szájzugból lefelé induló) és a labio-mentalis
(= ajak-áll közötti) ráncok területében.1. ábra: A Radiesse beadás javallatai és ellenjavallatai
(forrás: Orion Pharma ppt.)

Az arc mely területein nem alkalmazható a Radiesse?

A felületes ráncokba (a szem körüli ráncok, a szarkalábak), az ajkakba, a homloki és a szemöldök közti ráncokba történő beadás
tilos!

Hova, milyen rétegbe adják be a Radiesse-t?

Általános útmutatás a kezelő orvosok számára, hogy az orrszárny
alsó széle és a fülkagyló közepe között meghúzott vonal felett mélyen, a csonthártya fölé kell beadni. Az említett vonal alatti arc területek esetében az irha alá kell beadni.


Mennyi ideig tart a Radiesse kezelés eredménye?

A kezelés eredménye átlagosan 12 hónapig tart, de a páciensek  mintegy egyharmadában hosszabb,  16-18 hónapos időtartamot
tapasztaltak. A tartósságot nem lehetséges előre pontosan meghatározni.


2. ábra: Kézháti Radiesse kezelés eredménye 4 héttel a kezelést követően (forrás: Orion Pharma ppt.)
2. ábra: A Radiesse kezelés eredménye a nasolabialis redő területében 2 héttel a beadást követően
(forrás: Orion Pharma)


Mely esetekben nem végezhető Radiesse kezelés?

Az autoimmun, a véralvadási és vérképző rendszeri, a súlyos szív-érrendszeri, a kóros hegképződésben (keloid) és a többszörös túlérzékenységben szenvedő betegek esetében TILOS alkalmazni.
Nem javasolt beadása terhesség és szoptatás ideje alatt. Nem javasolt gyermekkorban, ill. 18 éves életkor alatt sem. Nem javasolt high risk (magas kockázatú), polymorbid (többszörös komoly szervi betegségben szenvedő) betegek esetében sem. Trendi a vitaminok és az étrend kiegészítők szedése. Ezt minden esetben pontosítani szükséges, mert sok esetben a véralvadás megnyúlását okozzák ezek a páciensek által csak hasznosnak tartott vegyületek!! Intézetünkben nem vállaljuk az átlagosnál vékonyabb bőrű páciensek Radiesse kezelését sem!


Mennyi időt vesz igénybe a Radiesse kezelés?

Maga a kezelés 10-15 percig tart, azonban első alkalommal megelőzi egy részletes szakorvosi konzultáció, mely sokkal idő igényesebb, mint az azt követő kezelés!


Milyen szövődményei lehetnek a Radiesse kezelésnek?

Gondos konzultációt, szükség esetén előkészítést és kivizsgálást követően végzett kezelés esetében az általános szövődmények valószínűsége minimális. A kezelést követő ún. korai szövődmények, ill. inkább mellékhatások közé tartozik a több-kevesebb duzzanat, a bőrpír (elsősorban az injekció beadási pontján), és kisebb bevérzés is előfordulhat. Néha kisebb, körülírt többletet érezhetnek és tapinthatnak a páciensek. Ezeket az első napokban finom, ujjbeggyel végzett masszírozással teljesen el lehet oszlatni. A szimmetria minden esetben virtuális, mivel a páciensek két arcfele (jobb/bal) sem teljesen szimmetrikus, ahogy a ráncok, a redők, a térfogathiányok sem azok. A késői szövődmények közül a hegesedést, és a kezelt bőr elszíneződését említjük meg. Ezekben az esetekben feltételezhető, hogy vagy nagyon vékony bőrű páciensnek, vagy felületesebben adták be a töltőanyagot.


Milyen utasításokat kell betartani Radiesse kezelés után?

2 hétig kerülni kell a nagy hőingadozást, a szaunát, szoláriumot, a napozást, ill. a nagy hideget is. Megerőltető fizikai tevékenység, sport sem javasolt. A kezelés másnapján már szabad sminkelni.
A kezelés követően pihenni kell, és hűsíteni, jegelni vagy hideg vízzel borogatni kell a kezelt területet. A speciális jegelő zselével végzett, fél óránként megismételt jegelést preferáljuk. A száj környéki mély ráncok feltöltése után erős rágást, rágógumizást nem engedélyezünk 4-5 napig.


Mennyibe kerül a Radiesse kezelés?

Az első kezelést megelőzi egy teljes arc konzultáció, melynek díját az első Radiesse kezelés magába foglalja. Amennyiben a konzultációt nem követi Radiesse, vagy egyéb hasonló kezelés,
a konzultáció díja: 10.000 Ft.

A Radiesse kezelés 80.000 Ft-tól érhető el, a pontos kezelési díj a felhasznált anyagmennyiségtől és a töltőanyag aktuális beszerzési árától is függően változik.Ha a Radiesse kezeléssel kapcsolatos kérdésére Ön a fenti információk elolvasása után sem kapott választ, kérem írja meg  e-mailben vagy mondja el nekünk!

E-mail: info@kelemed.eu
Tel:      30/9970207