Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

Botox izzadásgátlás

Egyéb Vistabel kezelési javallatok:
  • - kóros hónalji izzadás,
  • - kóros talpi izzadás,
  • - kóros tenyéri izzadás.

A kóros izzadással, izzadékonysággal járó állapotok (orvosi nevén: hiperhidrózisok) az esetek jelentős részében funkcionális zavarok, de ritkán szervi (organikus) betegségek tünete lehet. Ezért minden egyes ilyen esetben belgyógyászati, (endokrinológiai és metabolikus) kivizsgálás történik az organikus eredet, ok kizárása céljából. A tüneti terápiának számító Botox kezelést csak ezt követően végezzük el! A kezelendő testtájat pontosan meghatározzuk, pld. kirajzoljuk a hónaljak érintett részét, és az injekciók beadási pontjait is. Az arc-nyak kezelésekhez viszonyítva nagyobb dózissal kezelünk, és lényegesen több beadási ponttal (egyénileg változó). A kezelés előtt felületi érzéstelenítést, és hűtést alkalmazunk. Az eredmény tartóssága átlagosan 7-8 hónap, de nagy egyéni különbségeket észleltünk (12 hónapot több alkalommal meghaladó tartósság). Az ismételt kezelések után a hiperhidrózisok lassan és fokozatosan javulnak, nem ritkán meg is szűnnek. Műtétre viszonylag ritkán, de komoly életminőség romlás esetében kerülhet sor. Azonban a műtétek eredménye sem 100%, és a különböző beavatkozások után eltérő mértékben tapasztaltak kiújulást, nem említve a műtéti érzéstelenítések és beavatkozások szövődmény rátáját! Tapasztalaton alapuló megfigyelés, hogy a hiperhidrózisos betegek között szignifikánsan magas a szorongó, labilis és érzékeny lelki alkatú páciens.

A hiperhidrózisok elleni műtéteknek 2 fő csoportja van:

  • - a verejtékmirigyek beidegzéséért felelős vegetatív idegeken illetve idegdúcokon végzett beavatkozások: azok eltávolítása/megszakítása (sympathectomiák)
  • - ill. a helyi, azaz az adott testtájon (hónaljban) végzett műtétek, melyeknek a verejtékmirigyek minél radikálisabb (=gyökeresebb, teljesebb) kiirtása a célja. (Hídlebenyes műtét: a fedő bőr megőrzésével, ill. más lokális lebenyplasztikák: a fedő bőrrel együtt történő teljes kiirtás esetén). Értelemszerűen ilyen jellegű lokális beavatkozást a tenyéren és talpon nem lehet végezni.

Az egyéb, konzervatív, gyógyszeres kezeléseknek mérhető hatása nincsen.ilyen jellegű lokális beavatkozást a tenyéren és talpon nem lehet végezni.

Botox kezelés-hónalj Botox kezelés 2- hónalj
HÓNALJI KÓROS IZZADÁS
KEZELÉSI TERVE (JOBB OLDAL)
HÓNALJI KÓROS IZZADÁS
KEZELÉSI TERVE (BAL OLDAL)