Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

PIP mellimplantátumok

A Kelemed Plasztikai Sebészet és Hegkezelő Centrum (Budapest & Pécs) közleménye és állásfoglalása a PIP mellimplantátumokkal kapcsolatban:

a korábban intézetünkben mellnagyobbításon már átesett és a leendő mellnagyobbításra és/vagy PIP cserére váró pácienseink számára!

1., A legfontosabb közleményünk:

intézetünkben nem ültettünk be egyetlenegy PIP mellimplantátumot sem !!

2., 1995. őszétől napjainkig - minden esetben -  csak kiváló minőségű és megbízható mellimplantátumot használtunk fel. A mellnagyobbításon átesett pácienseink biztonságban vannak, nem érinti őket a PIP mellimplantátumok beültetésével járó következmények. Az úgynevezett augmentációs igazolványt, mely többek között a mellimplantátumok gyártási kódját és sorozatszámát is tartalmazza, minden esetben, kivétel nélkül átadtuk. Ily módon ellenőrizhetik megoperált pácienseink, hogy konkrétan milyen gyártmányú és típusú mellimplantátumot viselnek.

3., A mellnagyobbításon átesett pácienseknek évente kell előírás szerint ellenőrző vizsgálaton megjelenni a műtét végző kezelő orvosuknál. Panaszmentes állapotban is kötelező az évenkénti kontroll vizsgálat. A fizikális vizsgálatot követően dönti el a kezelő orvos, hogy az adott esetben szükséges-e az operált emlők további, úgynevezett képalkotó vizsgálata:  mell ultrahangvizsgálat, ill. a megnagyobbított mellek speciális röntgen vizsgálata (Eklund mammográfia), ill. mágneses rezonancia (MRI)  vizsgálat, vagy egyéb képalkotó vizsgálat.

4., A mellimplantátum gyártók  jelenleg egységesen 10 évben adják meg a
mellimplantátumok kihordási idejét. A legkiválóbb mellimplantátumokat viselő pácienseknél is előfordulhatnak azonban nemkívánatos szövődmények. Ezeket az ún. késői szövődményeket, ill. kialakulásuk időpontját nem lehet előre pontosan látni. Előfordulhatnak kóros tokosodással kapcsolatos esetek korábban is, azaz a 10 éves kihordási időtartam előtt is. A mellimplatátum gyártók eltérő cseregarancia feltételeket szabhatnak és szabnak meg. Javasoljuk, hogy akár műtét előtt, akár műtét után állnak, győződjenek meg az adott, a kezelő orvosuk által beültetett/beültetésre javasolt mellimplantátumok minőségéről és garancia feltételeiről.

5., Az ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery), a nemzetközi esztétikai plasztikai sebészeti tudományos társaság 2012. január elején kiadott állásfoglalása szerint (honlapunk „ hírek „ rovatában magyarul, és angolul is olvashatóaz eredeti közlemény): a PIP mellimplantátumokat minden esetben, megelőzési céllal és indokkal ki kell cserélni!!

6., A képalkotó vizsgálatokkal is igazolt, kirepedt esetekben viszonylag sürgős beavatkozás indokolt: a sérült mellimplantátumokat rövid időn belül el kell távolítani, megelőzendő a töltőanyagként használt ipari szilikon egészségkárosító hatásait.

7., A képalkotó vizsgálatok (MRI, CT, UH) sem tudják minden esetben 100 %-os biztonsággal kimutatni a PIP mellimplantátumok sérülését: kisebb kilyukadását és/vagy szivárgását. Tünet- és panaszmentes esetekben is indokolt rövid határidőn belül a PIP mellimplantátumok preventív eltávolítása.

8., A NEFMI alá tartózó egészségügyi államtitkárság 2012. januárjában döntött a sérült PIP mellimplantátumok eltávolításának OEP („TB”) támogatásáról. A TB támogatás kizárólag a PIP mellimplantátumok eltávolítására terjed ki, az esztétikai indokkal végzendő mellimplantátum cseréjére nem terjed ki.  További információ: www.nefmi.gov.hu oldalon.

9., A Kelemed Plasztikai Sebészet szolidáris segítséget kíván nyújtani a PIP mellimplantátumot viselő páciensek számára. A PIP mellimplantátumok cseréjét a számunkra lehetséges legkedvezőbb finanszírozási feltételekkel biztosítjuk. Cserére a NAGOR Ltd. (Egyesült Királyság) által gyártott, csúcsminőségű NAGOR IMPLEO mellimplantátumot ajánljuk. A gyártó és a terméket forgalmazó hazai partner támogatásával (jelentős árengedménnyel) és csak a cégünk rezsi költségeinek érvényesítésével nyújtunk kedvező finanszírozást.

10. A PIP mellimplantátumok kedvezményes csereajánlata honlapunk árjegyzékében,  ill. a „ kedvezmények” című rovatában is megtalálható.
Mivel a hazai fizető eszköz erősen kitett a valuta árfolyamok ingadozásának,
a kedvezményes PIP > NAGOR csere ajánlat díja az aktuális HUF/€ árfolyamnak (mely az import termék beszerzési/eladási árát befolyásolja) megfelelően változhat!

11., A PIP mellimplantátumok eltávolítását, cseréjét megelőző szakorvosi
konzultáció során történik a műtét előtti kivizsgálás pontos menetének a meghatározása, a műtéti terv felállítása és a részletes szóbeli és írásbeli tájékoztatás is.

12., A PIP mellimplantátumokkal kapcsolatban itt nyújtott tájékoztatás nem teljes körű! A mellnagyobbítás, illetve mellimplantátumok kapcsán felmerülő kérdéseiket elküldhetik e-mailben a kelemed@kelemed.eu
e-mail címre, vagy továbbíthatják a titkárságra: 06/30-997-02-07.

2012. febr. 01.

SPECIÁLIS SZOLGÁLTATÁS ! KIZÁRÓLAG PIP MELLIMPLANTÁTUMOT VISELŐK SZÁMÁRA!
719.000 Ft

A szolgáltatás tartalma:  2 db NAGOR IMPLEO kerek, érdesített felszínű (nem extra nagy méretű), high cohesive gél tartalmú, prémium minőségű mellimplantátum, 1 db Lipoelastic kompressziós melltartó és 1 db mellimplantátum stabilizáló pánt. Elhelyezés 2 ágyas szobában, 1 éj a magánklinikán. Konzultáció, műtét + altatás + ápolás. Kontroll vizsgálatok a műtétet követő 30 napig. Esetleges szövődmény ellátása a műtét utáni 4 héten belül.

Fontos információk!

A fenti PIP mellimplantátumcsere szolgáltatás kizárólag a szövődménymentes PIP esetekre vonatkozik. A szövődményes PIP esetekben a konzultáció és a kivizsgálás leletei alapján állítjuk fel a személyre szabott kezelési tervet (pld.: teljes vagy részleges tokeltávolítás szükséges-e? Avagy indokolt-e más helyzetbe beültetni az új mellimplantátumot: mirigy alól izom alá, továbbá szükséges-e halasztani az új mellimplantátum beültetését?). A műtét előtti kivizsgálást a szolgáltatás csomag nem tartalmazza. Mell MRI vizsgálat végzésére is szükség lehet.

A NAGOR IMPLEO  + segédeszköz árak érvényesek: 320 Ft/Euró árfolyamig!

Az OEP (= a TB) kizárólag a PIP mellimplantátumok eltávolítását támogatja!

A szolgáltatás kizárólag a 2014. 09. 01  –  2014. 12. 31. közötti időszakban érvényes!

A SZOLGÁLTATÁS NEM MINŐSÜL AJÁNLATTÉTELNEK! A TÉVEDÉS ÉS AZ ÁRVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

TARTALOM:   NAGOR IMPLEO ÚJ GENERÁCIÓS, CSÚCS MINŐSÉGŰ, ÉLETRE SZÓLÓ CSEREGARANCIÁVAL BÍRÓ, KEREK, ÉRDESÍTETT FELSZÍNŰ, HIGH COHESIVE GÉLLEL TÖLTÖTT MELLIMPLANTÁTUM, 1 DB SPECIÁLIS MELLTARTÓ, 1 DB IMPLANTÁTUM STABILIZÁLÓ PÁNT ÉS MINDEN

MAGÁNKLINIKAI SZOLGÁLTATÁS: A KONZULTÁCIÓTÓL A TELJES GYÓGYULÁSIG.                JÁRULÉKOS KÖLTSÉG NINCSEN!


Érvényes: 2012. Április 10-től, visszavonásig. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk, a beszerzési árak és a Ft árfolyamok lehetséges változásai miatt.


Dr. Kelemen Ottó, Ph.D., főorvos,
általános és plasztikai sebész szakorvos,
a Kelemed Plasztikai Sebészet vezetője