Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

ARCFIATALÍTÁS MŰTÉT NÉLKÜL: SCULPTRA

A műtét nélküli arcfiatalítás egyik kifejezetten eredményesen alkalmazható módszere vált elérhetővé Magyarországon napjainkban. A Valeant Pharma forgalomba hozta hazánkban is a nyugati országokban már több mint egy évtizede rutinszerűen és biztonságosan alkalmazott és a páciensek megelégedettségét kivívott arcfiatalító töltőanyagot, a PLLA hatóanyag tartalmú készítményt, mely a SCULPTRA elnevezést kapta.


A Sculptra injekciók poly-L-tejsavat tartalmaznak, mely erélyes kollagén képződést okoz az arcon, a bőr alatti és a mimikai izmok alatti rétegekben. Az arc öregedését okozó egyik fontos tényező a kollagén mennyiségének csökkenése. A tejsav származék erőteljes kollagén stimulátorként viselkedik a beadás helyén. A Sculptra a kollagén termelődés serkentésével az arckontúrok fokozatos javítását és helyreállítását teszi lehetővé. Az arcfiatalítás otthon és házilag végezhető módszerei hasonló mechanizmusokon/elven alapulnak. A kozmetikumok hatóanyagai, vagy a rádiófrekvenciás „bőrvasaló” eszközök, ill. a dermarollerek is a kollagén képződését serkentik, de közel sem olyan erőteljesen, mint a Sculptra. Az újonnan képződő kollagén megerősíti a bőr szerkezetét, és a kisebb bőr ráncokat kisimítja, a kontúrokat javítja és feltölti. A lézeres arcfiatalítások is hasonló elven fejtik ki hatásukat, de alapvető különbségek vannak a két módszer között.

A Sculptra kezelést is egy arcértékelő konzultáció előzi meg. Meghatározott kísérő betegségek fennállása esetén szükség lehet laborvizsgálatokra is. A megfelelő hígítású oldatok minden esetben tartalmaznak helyi érzéstelenítőszert (általában Lidocaint). A kezelés nem fájdalmas és nem megterhelő, mintegy 20-30 percet vesz igénybe. Hatása 7-8 nap után érezhető. Tartóssága meghaladja a 2 évet! A szükséges töltőanyag mennyiséget és a kezelések számát a beteg neme és életkora, az arc állapota határozza meg. A kezelések hetente, 2 hetente történnek.
A Sculptra kezelést elsősorban kontúrpótlásra, az arc bemélyedéseinek kezelésére, valamint az arc meghatározott ráncainak, redőinek korrekciójára alkalmazzuk.  A módszer biztonságos, de mint mindegyik töltőanyag beadását, ezt is kísérhetik kisebb duzzanatok, esetleg kisebb véraláfutások, és csomóképződések, melyek 2-4 nap alatt spontán megszűnnek.

A Sculptra kezelés nem javasolt olyan páciensek számára, akik túlérzékenyek a töltőanyag valamelyik összetevőjére (Lidocain allergia ritkán előfordul, ilyenkor más helyi érzéstelenítőszerrel végezzük a feloldást). Tilos alkalmazni keloidképződésben szenvedő, vagy más típusú kóros hegképződésre hajlamos betegek esetében. Természetesen a kezelés nem végezhető el virágzó gyulladások (pattanás, bőrgyulladások, ajak herpesz, stb.) esetén sem. Tilos beadni autoimmunbetegségek, súlyos anyagcsere betegségek, rosszindulatú daganatos betegségek fennállása, ill. legyengült immunrendszer esetében.

A Sculptra kezelést az arc meghatározott területein javasolt végezni. Ezek az arc tájékok következők: a halántéktájék, az orca a járomcsont alatt, az állkapocs vetülete, az orrszárnyak területe, és az áll tájék. A Sculptra kezelést tilos alkalmazni a szemhéjakon, illetve a szem körüli ráncok esetében, továbbá az orr és az ajkak  nyálkahártyáján, bőrén sem alkalmazható!!A Sculptra az arcfiatalító módszerekkel szinte kivétel nélkül kombinálható. Bizonyos arcfiatalítások a Sculptra kezeléssel egy időben is elvégezhetőek, mivel az arcfiatalító töltőanyagok más-más szöveti rétegbe kerülnek. A Sculptra kezelések kombinálhatóak Drakula-kezelésekkel (PRP), hyaluronsavas feltöltésekkel, Botox kezelésekkel, illetve műtétekkel is: saját zsírral végzendő töltésekkel is. Minden esetben egyedi, testre szabott kezelési tervet állítunk fel. A tervezés és a kivitelezés sorrendjét/ütemét a szakma szabályai és a beteg panaszai együttesen határozzák meg.

A Sculptra arcfiatalítás ára a felhasznált töltőanyag mennyiségétől függ. Összehasonlítva más arcfiatalító módszerekkel és/vagy más töltőanyagokkal, megállapíthatjuk, hogy a tartósság és az eredmény nagyon jó ár-érték arányt képvisel! Az elért eredmények átlagosan 24-25 hónapig tartósak.

A kezelést követően egy hétig erőteljes fizikai terhelés, sport, napozás – szolárium, szauna tilos! A kezelés végeztével azonnal el kell kezdeni az arc jegelését. A kezelést követően héten naponta 2x pár percig krémmel finoman masszírozni kell az arcot! Másnap sminkelni már szabad. A kezelés eredménye fokozatosan épül fel, több hét alatt. A kezelés után közvetlenül csak a térfogatpótlás észlelhető. Fotódokumentáció készítése szükséges az objektív értékeléshez.2013-ban az USA-ban rendezték meg a Sculptra konszenzus konferenciát, abból az alkalomból, hogy az FDA (a Food and Drug Administration = az Egyesült-Államokbeli egészségügyi hatóság) minőségbiztosítási igazolását megkapta!

A Sculptra műtét nélküli arcfiatalító kezelések ára: 90.000 Ft-tól

SCULPTRA - Brossúra (a képre kattintva megtekintheti a teljes dokumentumot)
Dr. Kelemen Ottó Ph.D.
Budapest, 2014. Április 24.