Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

MENTOR mellimplantátumok

A Mentor Corporation rövid története


A Mentor vállalatot 1969-ben alapították meg Minneapolis-ban (USA), kezdetben urológiai és szemészeti orvosi termékeket gyártott. Később a termékportfolió fokozatosan bővült, ahogy a cég más, kisebb cégek akvizíciója révén is növekedett (pld. Byron, majd a Perthese mellimplantátum gyártó).

A Mentor már több mint 30 éve gyárt mellimplantátumokat, melyeket az egész világon (napjainkban már több mint 100 országban) forgalmaz is. Európát az 1994-ben a hollandiai Leidenben megnyitott gyár látja el termékekkel. Az üzemet 2002-ben teljesen automatizálták. 6000 m2 területen működik és évente 300.000 mellimplantátumot gyártanak itt a legmagasabb minőségű gyártási technológiával. Az FDA (a Food and Drug Administration, mely az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi termékeket ellenőrző hatósága) az ún. „ Memorygel ” fantázianévre keresztelt, szilikon géllel töltött mellimplantátumok számára FDA törzskönyvet adott 2006-ban. Az FDA-t tekintik a világon a legszigorúbb eü. minőségbiztosító hatóságnak. A termékeket évente felülvizsgálja, és ha azok nem felelnek meg ismételten az előírásainak, ez esetben a törzskönyvet visszavonja.

A Mentor mellimplantátumok 2006 óta minden évben megfeleltek ennek a szigorú minőségi kontroll vizsgálatnak. De természetesen az Európai Unió CE minősítésével is rendelkeznek (elsőként a tengerentúlról 1995-ben kapták meg).  2009 fontos mérföldkő lett a cég életében, mivel a Johnson&Johnson lett a többségi tulajdonos. 2012. tavaszától hazánkban új disztribútor forgalmazza a Mentor termékeket (a Puli Medical Kft.).

A Mentor szlogenje

„ Make life more beautyful „   =   „ Szebbé tenni az életet „1. ábra: Make life more beautyful (forrás: www.mentorcorp.com)
A Mentor mellimplantátumok  típusai


A Mentor a helyreállító és a szépészeti plasztikai sebészet számára teljes körű termékkínálattal rendelkezik. A teljesség igénye nélkül mutatjuk be itt az általunk használt és beültetésre javasolt mellimplantátumokat.

Intézetünkben nem használunk sóval (NaCl-oldattal) töltött mellimplantátumokat, mivel a vizes oldat kohezivitását és a szivárgási rátát nem tartjuk megfelelőnek. A
mellimplantátumok legfontosabb tulajdonságait soroljuk fel az alábbiakban.

A cég három, különböző fokban kohezív szilikongéllel tölti fel a mellimplantátumait. A Cohesive I (alap) és a Cohesive II (közepes) gél használatos a kerek (sima és érdesített felszínű egyaránt) mellimplantátumokban, míg a Cohesive III (magas) az anatómiai mellimplantátumok (Contour Profile) töltőanyaga.

A Memorygel mellimplantátumok jellemzői: rendkívül rugalmas fal a könnyű beültethetőség érdekében, szigorú gyártási standardok (USA és EU), életre szóló csere garancia, széles profil választék, az „emlékező gél” a mellszövetekhez hasonló, természetes tulajdonságokkal rendelkezik, stb.


A Mentor kerek mellimplantátumok profil választéka

  • alacsony profil,
  • mérsékelt profil,
  • mérsékelt plus profil,
  • magas profil,
  • ultra magas profil.
2. ábra: A Mentor kerek mellimplantátum profil választéka
(forrás: www.mentorcorp.com)A Mentor mellimplantátumok biztonságosságáról


A Mentor Corp. ajánlása szerint termékei esztétikai és rekonstruktív javallatú műtétekhez egyaránt felhasználhatóak, azonban sem só-oldattal, sem a szilikon géllel töltött implantátumokat nem javasolják 18 éves életkor előtt beültetni.

A mellimplantátumok nem szólnak, nem tartanak ki a páciens élethosszáig. A mellnagyobbítás nem egy, a páciens életében csak egyszer szükséges műtét. A cég évtizedek óta folyamatosan gyűjti és elemzi a páciens és a mellimplantátum adatokat, különös tekintettel a műtét utáni késői szövődményekre.

A leggyakoribb késői műtét utáni szövődmények, melyek miatt újabb műtétre lehet szükség, a következők: capsularis contractura („a tokosodás”), a mell aszimmetriák, a mell fájdalom, és az implantátum falának károsodása (repedés, lyukadás, szivárgás, stb.). Alacsonyabb kockázatú és gyakoriságú a mellimplantátumok megrepedése (ruptura), de a beültetéstől eltelt idővel nő a gyakorisága. Emiatt is határozzák meg jelenleg a mellimplantátum kihordási idejét 10 évben.

Az implantátum falának megrepedése, kilyukadása esetén a kijutott kohezív szilikon gél által okozott egészségkárosodást - az eddigi adatok értékelése alapján – nem mutattak ki (kihangsúlyozandó, hogy itt Mentor mellimplantátumokról van szó). Évente ellenőrző vizsgálat indokolt a műtétet végző kezelő orvosnál, természetesen panaszmentes állapotban is, kötelezően! Panasz esetén soron kívüli szakorvosi kontroll vizsgálat, és képalkotó vizsgálatok (ultrahang, MRI és mammográfia) elvégzése szükséges lehet. E helyen is utalunk a műtétet megelőző konzultáció fontosságára, ill. a páciens együttműködésének jelentőségére! A beültetett implantátumok kihordási ideje egyénenként jelentősen eltérő lehet.


Az igazoltan ép, panasz- és tünetmentes implantátumokat nem szükséges 10 év eltelte után kicserélni.


A Mentor mellimplantátumok cseregaranciája

A szilikon géllel töltött Mentor mellimplantátumokra egy ún. korlátozott cseregarancia vonatkozik. A korlátozás lényege, hogy csak a károsodott, azaz kilyukadt és szétrepedt falú mellimplantátumok esetében biztosít a gyártó térítésmentesen új
mellimplantátumot. Ezekben az esetekben újabb műtét szükséges.

Cseregarancia A MENTOR mellimplantátumok cseregaranciájáról ide kattintva olvashat részletesen.A következő esetekben nem biztosít a gyártó térítésmentesen új mellimplantátumot: capsularis contractura (tokosodás), rippling (hullámosodás, redőzöttség, gyűrődés) miatt végzett műtétek esetében, amikor ép és intakt falú mellimplantátumot távolítottak el. Nem vonatkozik a cseregarancia azokra az esetekre sem, amikor az implantátumot körül vevő tokon végzett műtétek (capsulotomia és capsulectomia) során sérül meg az implantátum. Nem vonatkozik a cseregarancia a méretváltoztató esetekre sem.

Nem vonatkozik a cseregarancia abban az esetben sem, ha az ellenoldali, de ép mellimplantátum cseréjére van szükség, pld. a szimmetria elérése céljából. Nem vonatkozik továbbá a cseregarancia a zárt tokrepesztés (manualis kompressziós capsulotomia) következtében károsodott mellimplantátumokra sem. A Mentor fenn tartja magának a jogot, hogy adott esetben egyénileg bírálja el a cseregaranciát, miután a kivett, fertőtlenített mellimplantátumokat laboratóriumában megvizsgálta. A cseregarancia feltételei egyes földrészeken eltérő (Lásd: USA).


A cseregarancia feltételeit változhatnak, emiatt javasoljuk annak nyomon követését a www.mentorcorp.com honlapon.


A Kelemed Plasztikai Sebészet állásfoglalása a Mentor mellimplantátumokkal kapcsolatban

Rendkívül fontos tény, hogy napjainkban – azaz 2012 nyarán – az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi hatósága, a már említett FDA (Food and Drug Administration) a világon gyártott összes szilikon gél tartalmú mellimplantátum közül csak három (!) terméket törzskönyvezett. Ezek a következők: a Mentor Memorygel mellimplantátumai, az Allergan Natrelle mellimplantátumai és a Sientra szilikon gél töltetű mellimplantátumai.

Jelenleg a rendelkezésünkre álló hatalmas tapasztalat és adatmennyiség ellenére sem határozható meg objektíven, hogy melyik termék a legjobb minőségű és a legbiztonságosabb. A világ három legnagyobb piaci részesedéssel bíró és az innovációban is vezető vállalatának a termékei biztosan a ma elérhető legjobb minőséget jelentik. Az FDA minősítés megléte nem csak presztízst jelent, hanem valós minőséget és biztonságot a páciensek számára. A fentiek miatt a Kelemed Plasztikai Sebészeten a Mentor mellimplantátumokat preferáljuk.


Ez nem jelenti azonban törvényszerűen azt, hogy más, kiváló minőségű mellimplantátumot (pld.: Nagor, Sebbin) ne javasolnánk beültetésre!!

3. ábra: Bizalom & szépség. (forrás: www.mentorcorp.com)

A Kelemed Plasztikai Sebészet által kínált Mentor Memorygel mellnagyobbítás értéknövelt szolgáltatáscsomag

Díja: 600.000 Ft + 800 €

Tartalma: 1 pár Mentor Memorygel kerek (sima vagy érdesített felszínű, Cohesive I vagy Cohesive II) mellimplantátum, 1 db speciális mellplasztika utáni melltartó a szükséges méretben és a kiválasztott színben, 1 db mellimplantátum stabilizáló pánt. Minden klinikai díj (altatás ápolás, műtői díj, munkadíj, stb.) a konzultációtól a teljes gyógyulásig. Járulékos költség nincs. (De a műtét előtti kivizsgálást nem tartalmazza a szolgáltatáscsomag.


Ha Ön a fenti (a teljesség igénye nélkül készült) összefoglaló elolvasása után nem kapott választ minden mellnagyobbítással vagy implantátumokkal kapcsolatos kérdésére, kérem írja meg e-mailben vagy tegye fel telefonon !

E-mail:  info@kelemed.eu                 
mobil: 30/997-02074. ábra: A minőség szükséglet, nem luxus.
(forrás: www.mentorcorp.com)