Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

Konzultáció kérés

A MÛTÉT ELÕTTI KONZULTÁCIÓ

Konzultációs kérdőív hölgyeknek | Konzultációs kérdőív uraknak

Rendeléseink nyitottak, tehát bárki -- elõzetes bejelentkezés nélkül is – felkeresheti azokat. A várakozás elkerülése érdekében mégis kérjük, hogy elõre egyeztetett idõpontban érkezzenek meg a mûtét elõtti megbeszélésre.

A konkrét idõponttal rendelkezõ, elõzetesen bejelentkezett páciensek elõnyt élveznek azokkal szemben, akik bejelentés nélkül érkeznek! Bejelentkezés lehetséges telefonon és e-mailben is. Nonstop mobil telefonos elérhetõséget biztosít a titkárság: +36 30 577-57-64. Dr. Kelemen Ottó elérhetõsége korlátozottabb: +36/30-9935-379. E-mail: info@kelemed.eu

A leggyakoribb eset, hogy egy meghatározott plasztikai mûtéttel kapcsolatban keresik fel az Érdeklõdõk intézetünket. A rendelés tervezhetõsége, a kiadott idõpontok betarthatósága érdekében kérjük, hogy panaszaikat pontosan, részletesen közöljék.

Ugyanis a Kelemed Plasztikai Sebészeten nagyon nagy hangsúlyt helyeznek a betegek teljes körû tájékoztatására. Emiatt a mûtét elõtti konzultációk kifejezetten idõigényesek, és nem komplikált esetekben is 30 > 45 percig tartanak alkalmanként. A nagyobb és altatásban végzendõ esztétikai mûtétek elõtt minden esetben 2 konzultáció történik. Több (3-4) konzultációra nagyon ritkán van szükség, de elõfordulhat, hogy egy különösen bonyolult és ritka eset megoldásának megtervezése, a szóbeli és az írásbeli tájékoztatások, és a kiegészítõ magyarázatok miatt a szokásosnál is több idõre van szükség.

A kisebb, helyi érzéstelenítésben elvégezhetõ beavatkozások esetében a konzultációk értelemszerûen rövidebbek, az esetek egyszerûsége miatt. A konzultációk során a potenciális páciens minden panaszát, problémáját meghallgatjuk és írásban rögzítjük. A jelen panaszok felvételét követõen a kórtörténeti, kórelõzményi adatokat vesszük fel, majd az állapotfelmérõ fizikális vizsgálat történik meg.

Emlõvizsgálatnál pld. speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközökkel végzünk méréseket, meghatározott anatómiai pontok között, stb. Hölgyek esetében nagyon nagy jelentõsége van a terhesség és/vagy szoptatás tényének, mivel fennállásuk esetén semmiféle esztétikai (és/vagy más relatív javallatú) beavatkozást nem végzünk el! Külön kitérünk a káros szenvedélyekre, a gyógyszerszedésre, a gyógyszer túlérzékenységekre, különös tekintettel a helyi érzéstelenítõ szerek, az antibiotikumok, és a fájdalomcsillapítók vonatkozásában.

Mivel a menstruációs ciklus alatt sem végezünk beavatkozásokat, fontos adat az utolsó, rendes menstruáció idõpontja a mûtét tervezésekor. A családi kórelõzmény is nagyon fontos, meghatározott klinikai esetekben nagyon nagy jelentõségû (veleszületett v. öröklõdõ betegségek ill. fejlõdési rendellenességek, és familiáris azaz családi halmozódást mutatható betegségek vonatkozásában (pld. emlõbetegségek, daganatok).

Ismert, kezelt idült kísérõ betegségek (cukorbetegség, szív-érrendszeri, légúti, idegrendszeri, stb.) egyidejû fennállása esetén minden esetben szükség van a kezelõ/gondozó szakorvos közremûködésére, ellenõrzõ vizsgálatára és véleményére, az operálhatóság, altathatóság és a mûtét körüli idõszak orvosi teendõinek vonatkozásában. Végül, de nem utolsó sorban meghallgatjuk a páciens kérését a mûtéti eredmény vonatkozásában, ill. egyéb, speciális igényeit is (mûtéti érzéstelenítés, klinikai elhelyezés, érkezés-távozás a klinikáról, kivizsgálás menete, stb.).

A mûtéti érzéstelenítéshez szükséges vizsgálatok listáját írásban átadjuk, szükség esetén beutalókat is kiállítunk. A konzultációról egy írásbeli összefoglaló szakorvosi vélemény születik, melynek elsõ példánya szintén a páciensé. A szakorvosi lelet tartalmaz minden fontos információt, diagnózist, kezelési (alternatívákkal) és kivizsgálási javaslatot, és természetesen egy árajánlatot is (határidõvel). A részletes szakorvosi leletek alapján pontosan összehasonlíthatóak lesznek a különbözõ konzultációk.

Természetesen az elsõ orvos-beteg találkozáson a személyes adatokat is rögzítjük, a személyes adatok védelmét és az orvosi titoktartást betartva! Amennyiben a páciens megtisztelt bennünket bizalmával, és megbízott egy beavatkozás elvégzésével, mûtét elõtti fotódokumentációt is készítünk. A teljesség igénye szerint foglaltuk össze a konzultáció menetét, tartalmát. Ritkán elõfordulnak a fentiektõl jelentõsen eltérõ mûtéti elõkészítési és kivizsgálási menetrendek, amikor több orvos szakma képviselõje mûködik együtt (multidiszciplináris esetek). A mûtétek elvégezhetõségének kérdéskörét és annak speciális vonatkozásait (pszichiátriai és pszichológiai) itt nem részletezzük.

A konzultációkat megkönnyíti és meggyorsítja, ha a bejelentkezõ páciensek az alábbi kérdõíveket kitöltve elküldik (közvetlen e-mail formájában, mely sem a honlapon, sem másutt nem jelenik majd meg!, és védett, biztonságos csatornán keresztül jut el a címzetthez!!) a vizsgálatot végzõ szakorvosnak.

Lehetséges a kérdõív letöltése, otthoni kinyomtatása, és a konzultáció kezdetekor történõ átadása is. Az egyszerûbb felhasználhatóság érdekében csak kétfajta, de teljességre törekvõ kérdõívet alkalmazunk (nõi/férfi).


Együttmûködésükben bízva, azt elõre is köszönjük szépen !