Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

Mellnagyobbítás árak

A mai napig az egyik legnépszerűbb műtét a mellnagyobbítás. A mellnagyobbítással kapcsolatos kérdések között az egyik leggyakrabban keresett információ és a leggyakrabban feltett kérdés a mellnagyobbítás árával kapcsolatos. Mielőtt rátérnénk a konkrét mellnagyobbítás árakra, ebben a fejezetben a honlap tulajdonosa, Dr. Kelemen Ottó a saját, több évtizedes tapasztalatait, véleményét és a mellnagyobbítás árának kialakítását befolyásoló tényezőket foglalja össze tömören.

Mellnagyobbítás részletfizetéssel

A Kelemed Plasztika a mellnagyobbítást részletre is elvégzi. A mellnagyobbítás árak külön rovatban is olvashatóak. A mellnagyobbítás részletfizetéssel a Cofidis Egészség Hitel szolgáltatása révén érhető el, a mellnagyobbításhoz szükséges hitelt nem a plasztikai sebészet nyújtja a páciensek számára!

Mellnagyobbítás kupon nem volt és nem lesz elérhető intézetünkben, mivel álláspontom szerint az orvosi hivatás gyakorlása nem egyeztethető össze ilyen marketing eszköz használatával! A mellnagyobbítás hitelre rovatunkban külön és részletesen olvashatnak az érdeklődők a pénzügyi szolgáltatás menetéről.

Mellnagyobbítás ár (2014)

A Kelemed Plasztika „all inclusive mellnagyobbítás” szolgáltatást nyújt pácienseinek. Ez egy értéknövelt és teljes körű mellnagyobbítás szolgáltatás, amelyhez valóban nem kapcsolódnak rejtett és/vagy járulékos költségek!

A 699.000 Ft-os mellnagyobbítás ára 2014. május 01-től érvényes!

Az alapcsomag tartalma: 2 db PERTHESE  prémium minőségű kerek, high cohesive, érdesített felszínű mellimplantátum, 1 db Lipoelastic speciális mellplasztika utáni melltartó és 1 db Lipoelastic mellimplantátum stabilizáló pánt, továbbá minden klinikai költség: a mellnagyobbítás konzultációtól a mellnagyobbítás műtét utáni teljes gyógyulásig.

A Kelemed Plasztika szolgáltatásai között 3-féle mellimplantátum közül választhat, a mellnagyobbítás árak 699.000 és 899.000 Ft között váltakoznak. A mellnagyobbítás árak közötti különbséget az egyes all inclusive mellnagyobbítás csomagban lévő mellimplantátumok eltérő gyártmánya, minősége és csere garancia feltételei, azaz végső soron a mellimplantátumok beszerzési árainak különbsége okozza.

A mellnagyobbítás árak 2012-ben hasonló árszínvonalon mozogtak, a rezsi költségek emelkedése okozott 2013-ban bruttó 5-7 %-os mellnagyobbítás áremelkedést.

Olcsó mellnagyobbítás?

Miért nem végezhető mellnagyobbítás olcsón? A jó minőségű és életre szóló cseregaranciával rendelkező mellimplantátumok nem olcsók és ÁFA tartalmuk 27 %-os, hasonlóan a segédeszközökhöz (melltartó és mellnagyobbítás utáni pánt). A mellnagyobbítás csomagárak a beszerzési és

a klinikai rezsi költségeken túl tartalmazzák az ápolás, az altatás, a műtéti munkadíj, ill. a műtétet végző plasztikai sebész és vállalkozásának egyéb adó- és rezsi költségeinek éves, időarányos részeit is. Mellnagyobbítás olcsón? Jogos igény a páciensektől, hogy mérsékelt áron jussanak „olcsó mellnagyobbítás” szolgáltatáshoz?? Igen! Véleményem szerint napjainkban egy bizonyos árszint alatt nem lehetséges minőségi szolgáltatást nyújtani.

Akciós mellnagyobbítás 2014

2014-ben a kelemed plasztikai sebészet még nem hirdetett mellnagyobbítás akciót!

Mellnagyobbítás saját zsírral ára

A pontos és testre szabott műtéti díjat a konzultáció során tudjuk meghatározni, mivel csak az alkati adottságok alapján lehet megtervezni azt: egy- vagy többszakaszos a műtét? Adóterület? Érzéstelenítés?  És egyéb megválaszolásra váró kérdések is felmerülhetnek a mellnagyobbítás saját zsírral konzultáció során (pl.: milyen esztétikai eredményt vár el a páciens??, milyen kísérő betegségei vannak? Stb.).

Tájékoztatásul: a mellnagyobbítás saját zsírral árak a 449.000 Ft-tól érhetőek el. Ez a mellnagyobbítás saját zsírszövettel azaz mellnagyobbítás saját zsírfeltöltéssel ár tartalmaz 1 db speciális melltartót is, járulékos költség nincsen.

A mellimplantátum gyártó cégek szakmai, tudományos (kutatási -fejlesztési) és gazdasági eredményei egymástól jelentősen eltérőek, és működésük/fennállásuk időtartama, múltbéli eredményeik alapvetően meghatározzák jelenlegi helyzetüket a globalizálódó világunkban, ill. a világpiacon. Nem szorul különösebb magyarázatra, hogy az idén az alapításának 50. évfordulóját ünneplő Mentor mellimplantátum gyártó cégcsoport miért tartozhat/tartozik a világ vezető cégei közé. A cég részvényeinek értéke az interneten nyilvános, ezáltal a cég értéke, kapitalizációja kiszámolható. A cég honlapján a missziós nyilatkozattól az életre szóló cseregarancián, a termékbemutatásokon át, minden fontos és releváns adat/információ nyilvános. A fenti rövid példával szemléltettem, hogy a mellimplantátum gyártó cég határozza meg, hogy milyen áron és feltételekkel forgalmazza az adott piacon/országban a termékeit.

A mellimplantátum forgalmazó cégek egyes piacokon/országokban kizárólagos joggal értékesítik a mellimplantátumokat. A gyártó cég üzlet politikájától csak kis mértékben térhetnek el, ill. a stratégiai döntéseiket
egyeztetniük kell a gyár szakembereivel (promóciók, akciók, kedvezmények, stb.).

A mellimplantátumok típusai, tulajdonságai különfélék (például: kerek vagy anatómiai forma. Sima vagy érdesített felszínű. Soft (puha) vagy high cohesive (formatartó) gél töltetű, vagy éppen só-oldattal töltött, vagy kombinált. A mellimplantátum falának szilárdsága, rugalmassága is eltérő, stb.).

Érdemben összehasonlítani csak a különböző gyártók egymással megegyező jellemzőkkel bíró mellimplantátumait lehetséges. A gyártó cégek megadják a mellimplantátumok kihordási idejét is. Ez jelenleg általánosan 10 évet jelent. Természetesen ez a szakorvosi tájékoztatási kötelezettség nem jelenti azt, hogy a 10. évben ki kell cserélni a mellimplantátumokat! Évente ellenőrző vizsgálat kötelező a kezelő orvosnál. Állapottól/panasztól, ill. az életkortól és a műtéttől eltelt időtől függ, hogy a kezelő orvos milyen vizsgálatot tart a szakma szabályai szerint elvégzendőnek. A gyártók megvizsgálják a mellimplantátumcsere során eltávolított és visszaküldött mellimplantátumokat, és az így nyert adatokat tudományos módszerekkel értékelik és felhasználják az újabb gyártmányok kifejlesztésében.

A gyártók mellimplantátum cseregarancia feltételei eltérőek. Vannak cégek, amelyek féloldali csere esetén csak 1 db mellimplantátumot adnak térítésmentesen, ill. csak minőségi probléma esetén (szivárgás és/vagy kirepedés) adják azt. Más cégek az ép ellenoldali mellimplantátum cseréjét is térítésmentesen biztosítják az adott minőségben és átlagos mellimplantátum nagyságban (az extra méret minden esetben felárral jár!).
És végül létezik olyan gyár, amely nem csak repedés esetén, hanem korai súlyos tokosodás esetén is ad ingyen csere implantátumot. Továbbá anyagi támogatást/kompenzációt is adhatnak az eset kivizsgálását és indokoltságának igazolását követően. Mindegyik cég honlapja elérhető angol nyelven. Javaslom, hogy a mellimplantátum kiválasztása előtt a hölgyek és hozzátartozóik  tájékozódjanak az interneten az egyes gyártókról és azok termékeiről. A műtét előtti konzultáció során a plasztikai sebész szakorvos a páciens kezébe adja a mellimplantátumokat, és elmagyarázza a minőséget és az árat meghatározó tulajdonságaikat.

Az esztétikai plasztikai sebészeti tudományos társaságok tudományos folyóiratokban és kongresszusokon is közzé teszik a mellnagyobbítással és a különféle mellimplantátum gyártmányokkal világszerte szerzett tapasztalatokat. Ezek alapján a publikus adatok/eredmények alapján (és a PIP implantátum botrány kapcsán is !!) a közel múltban javaslatot adtak a hat beültetésre leginkább javasolt márkáról. A Kelemed Plasztikai Sebészeten beültetésre javasolnak az említett hatból 4 márkát.

Összegzés: sokféle márka, és az egyes márkán belül eltérő tulajdonságú termék érhető el. Nem jelenthető ki egyik gyártóról ill. termékről sem, hogy az a létező legjobb/legbiztonságosabb/leg-leg termék!  Továbbá véleményem szerint nem jelenthető ki az sem, hogy a legdrágább termék a legjobb minőségű is egyben. Ahogy az sem jelenthető ki, hogy egy olcsóbb árú termék silány minőségű. Mégis megállapítható, hogy a prémium és a csúcs minőségű termékek egy árszínvonal alatt nem vásárolhatóak meg, tehát szoros összefüggés van az ár és a minőség között. DE! a szélsőséges minősítések nem igazolhatóak, és nem vállalhatóak. A mellimplantátumok minőségellenőrzését az IQUAM (CE, Európai Unió) és az FDA (USA) szervezetek végzik évente. Jelenleg 3 mellimplantátum gyártó rendelkezik FDA minősítéssel: Mentor, Silimed, Allergan. Az elismerés küszöbén áll a Nagor. A gyártó, a termékkel szerzett tapasztalatok, a termék (csere) garancia, az ár és a választott kezelő orvos mellimplantátum felhasználói tapasztalatán alapuló javaslat segíti a döntéshozatalt a megfelelő ár-érték arányú és minőségű mellimplantátum kiválasztásában!!! Véleményem szerint a mellimplantátum választásban a páciens és az orvos is visel felelősséget, még ha eltérő mértékben is! Ennek szellemében a Kelemed Plasztikai Sebészeten bizonyos termékek felhasználását nem vállaljuk.

Emlékeztetőül e helyen is bemutatjuk az ötféle

„ALL INCLUSIVE MELLNAGYOBBÍTÁS SZOLGÁLTATÁSCSOMAG”

tartalmát és árát. Rejtett és járulékos költségek nincsenek!

1.: MENTOR csomag: 899.000 Ft

Tartalma: 2 db kerek, érdesített felszínű, high cohesive szilikongél tartalmú mellimplantátum, standard nagyság tartományban. 1 db speciális melltartó, 1 db mellimplantátum stabilizáló pánt. Minden klinikai díj a konzultációtól a műtét utáni gyógyulásig.

2.: NAGOR IMPLEO csomag:
799.000 Ft

Tartalma: 2 db kerek, érdesített felszínű, high cohesive szilikongél tartalmú mellimplantátum, standard nagyság tartományban. 1 db speciális melltartó, 1 db mellimplantátum stabilizáló pánt. Minden klinikai díj a konzultációtól a műtét utáni gyógyulásig.

3.:PERTHESE csomag (Mentor csoport!): 699.000 Ft

Tartalma: 2 db kerek, érdesített felszínű, high cohesive szilikongél tartalmú mellimplantátum, standard nagyság tartományban. 1 db speciális melltartó, 1 db mellimplantátum stabilizáló pánt. Minden klinikai díj a konzultációtól a műtét utáni gyógyulásig.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk !

Az árak 2014. május 01-től érvényesek!

Extra nagy méretű mellimplantátumok felára: 100.000 Ft

Dr. Kelemen Ottó Ph.D., főorvos,
sebész-plasztikai sebész szakorvos,
a Kelemed Plasztika vezetője

mobil:   30/99 35 379   és    30/577 57 64

kelemed@kelemed.eu

* MINŐSÉG, MEGBÍZHATÓSÁG, DISZKRÉT ÉS EMPATIKUS LÉGKÖR *