Hírek

A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA

2013-07-01
2013. Június 08-án Budapesten a TEOSYAL töltőanyagok forgalmazójának, a Planmed Kft.-nek a szervezésében került megrendezésre "A SZEMKÖRNYÉK MEGFIATALÍTÁSA" elméleti és gyakorlati továbbképzés. tovább »

Gyakorlati továbbképző tanfolyam

2013-06-03
2013. Május 31-én Budapesten került megrendezésre a Kreussler Pharma (Németország) és a hazai szakmai partnercég képviselőinek szervezésében a “Korszerű mikroszkleroterápiás kezelési lehetőségek az alsó végtagi varikozitás ellátásában” című gyakorlati továbbképző tanfolyam. tovább »

Achieving Aesthetic results in breast augmentation továbbképzés

2013-06-03
2013. Május 18-án Budapesten a Mentor Worldwide LLC és a Magyarországon a Mentor mellimplatátumokat forgalmazó cég (a Puli Medical) szervezésében Alberto Rancati Professzor Úr (Argentína) tartott továbbképzést “ Achieving Aesthetic results in breast augmentation” címmel. tovább »

Creatív

artmoszféra

Intim műtétek urak

AZ INTIM MŰTÉTEK

Az ágyékon és a külső nemi szerveken, ill. a közvetlen környezetükben végzendő műtéteket nevezzük intim műtéteknek. Ide tartoznak a szeméremdomb, a szeméremtest, a női és a férfi külső nemi szervek beavatkozásai. Jellegűknél fogva saját gyakorlatunkban ide soroljuk mindkét nem ezen testtájékainak egyéb betegségeit is, a bőr- és a nyálkahártya elváltozások miatt végzett beavatkozásokat is. Álláspontunk szerint a külső nemi szerven kialakult condyloma acuminatum (vírusos elváltozás, mely szexuális úton terjed), vagy egy banális szemölcs, vagy egy anyajegy elhelyezkedése a beteg számára ugyanolyan intim panaszt okoz, mint a túlfejlett kisajkak vagy a fitymaszűkület!

AZ URAK INTIM MŰTÉTEI

1., A rövid fék (frenulum breve).

A fityma bel lemezét a makkhoz rögzítő szalagról van szó. Lehet veleszületetten rövid, és lehet szerzett: hegessé, rövidebbé vált az ismétlődő sérülések következtében. Komoly szubjektív és objektív panaszokat okoz (fájdalmassá vagy lehetetlenné teheti a nemi aktust). A műtét lényege a normálisnál rövidebb szalag átvágása, helyi érzéstelenítésben. A műtét után fok. higiénia, és helyileg Lidocain vagy egyszerű vazelin tartalmú kenőcs használata javasolt, kb. 4-5 napig. Teljes gyógyulás 2 héten belül. Az esetek nagy részében legkésőbb a pubertás időszakában kiderül és megoldást nyer. Érett felnőttkorban ritkábban jelentkeznek ilyen panasszal.

2., A fitymaszűkület (phimosis) és a fityma rendellenességei.

Felnőttkorban nagyon ritka, kamaszkorban ritka. Az esetek döntő többsége már a gyermekkorban felismerésre és megoldásra kerül. Mégis említést érdemel, mert a felnőttkori sérülések következtében is kialakulhatnak részleges hegesedések, szűkületek, melyek fitymaplasztikát (phimoplastica) igényelnek. Ezek a kisebb korrekciók elvégezhetőek helyi érzéstelenítésben. A komplett fitymaszűkület megoldása felnőttkorban fájdalmas és megterhelő műtét, ezért altatásban történik. Urológiai kivizsgálás előzi meg, ill. komplikált esetekben urológiai osztályon történik az ellátás.

3., A herepótlás (testis implantatum).

Vagy a betegség, vagy a sérülés következtében elvesztett, ill. a műtét során eltávolított (daganat vagy daganat gyanú miatt) herék pótlására alkalmas, speciális here implantátumot ültetünk be a herezacskóba.

4., A pénisz vastagítása saját zsírral.

(Bevezetés alatt, mivel a speciális eszközök: a Byron-kanülök beszerzése folyamatban van! )

5., A pénisz hosszabbítása.

A rögzítő szalagok átvágásával lehetséges. Komoly beavatkozás, altatást igényel. Az elérhető hossznövekedés a 4 centimétert kivételes esetben haladja meg, általában 2-3 centiméter hosszabbodást lehet elérni. A lehetséges műtét utáni szövődmények súlya, gyakorisága és az elérhető szerény eredmény aránya miatt intézetünkben nem végezzük!

6., A szeméremdombon kialakult zsírpárnák zsírszívása.

Magas BMI-vel (testtömeg index-szel) rendelkező (túlsúlyos vagy elhízott) férfi páciensek esetében kialakult, jelentős szeméremdomb tájéki elhízás a pénisz jelentős rövidülését okozza (nem virtuális a rövidülés!). Ilyen esetekben a zsírszívással kisebbítjük meg a szeméremdombon elhelyezkedő zsírpárnát, mely a pénisz hosszából lényeges hányadot „nyelt el”. A beavatkozás következtében a pénisz szinte „előbújik” , és visszanyeri (az elhízás előtti) normál hosszúságát. A beavatkozásról a „ ZSÍRSZÍVÁS és ALAKFORMÁLÁS” című rovatban olvashat részletesebben (liposzukció).

7., A férfi szeméremtájék bőr- és nyálkahártya elváltozásai.

Teljesen megegyezik a hölgyek hasonló rovatában leírtakkal! /amelyet ide kattintva megtekinthet/